Vijesti

Martovska turneja „Dame biraju“

28.02.2022

Martovska turneja „Dame biraju“

Jedna od najgledanijih predstava u regionu u poslednjoj deceniji „Dame biraju“ kreće na martovsku turneju.

-05.03. Samobor, Centar za mlade Bunker
-06.03. Sisak, Gradsko Kazalište Sisak
-07.03. Zagreb, Luda kuća
-08.03. Sarajevo, Dom Mladih / ulaznice na https://www.kupikartu.ba/karte/event/5323/dame-biraju
-25.03. Tuzla, Bosnaski Kulturni Centar
-31.03. Zenica Bosansko Narodno Pozorište

Predstave u Tuzli i Zenici su trebale biti izvedene u martu 2020, ali su odgođene zbog pandemije. Svi koji imaju ulaznice kupljene za predstavu u 2020. moći će od 10. do 17. marta zamjeniti svoje ulaznice za nove datume na istom prodajnom mjestu gdje su kupljene. Izvođenje predstava Dame biraju u Mostaru koje je trebalo biti realizirano u martu 2020. biće realizirano početkom maja 2022., o čemu ćemo uskoro izvjestiti.

Predstava u režiji Admira Glamočaka, igrala je i na šest festivala i na svakom je odnijela neku nagradu, među njima i Nagradu publike na Festivalu pučkog teatra 2016., te Srebrni zub na Festivalu „Zlatni zub“ 2016. godine u Hrvatskoj.

Pritisnuti besposlicom, a samim tim i besparicom, petorica mladića, rješenje svojih egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu. Od ideje za striptiz do njene konačne realizacije, predstava nas vodi kroz uzbudljive scene, velik broj prevara i očekivanja, i na koncu donosi izuzetno uzavrelu atmosferu koja nas drži napetima do samog kraja.

„Super je stvar da što predstava duže igra, tako postaje sve popularnija i traženija. Ljudi se vraćaju po nekoliko puta da je gledaju, što nam je potvrda da radimo dobar posao. Trudimo se da svaki put držimo predstavu svježom i da publika bude prezadovoljna. Da dođu, da se opuste i da izađu s predstave raspoloženi“, podijelio je s nama glumac Emir Fejzić.

Uloge: Enes Salković, Adnan Goro, Alisa Čajić, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo ,Dalibor Brkić I Damir Kustura.

Broj ulaznica je ograničen u skladu sa epidemiološkim mjerama, stoga požurite po svoje ulaznice.

Molimo sačekajte

Hvala za prijavu!