Mala škola Vareš

Cilj:

Podizanje svijesti o životnoj sredini i rad na njenom unaprijeđivanju kroz dramske radionice i pozorišne predstave

Ciljna skupina:

Djeca

Područje projektnih aktivnosti:

Vareš

Kao ljudska bića, povezani smo sa sistemima višeg reda. Živimo u svijetu prirode, koji u sebi obuhvaća mnoge nivoe. Svako naše djelovanje odražava se i na ostala bića. Kao ljudska bića imamo veliki uticaj na stanje okoliša, donosimo odluke koje utiču i održavaju se na sredinu koja nas okružuje.

Altteatar u okviru svog rada poseban fokus stavlja na Eko teatar, gdje je naša misija podizanje svijesti o životnoj sredini i rad na njenom unaprijeđivanju kroz dramske radionice i pozorišne predstave. Unutar ovoga polja rada, Altteatar realizuje projekat u saradnji sa Ustanovom za odgoj i prihvat djece „Mala škola“ Vareš.

Rad sa djecom kroz ovaj projekat sveden je na korištenje metodologije i terminologije prihvatljive specifičnim uzrastima, zbog čega je poučavanje djece kroz igru najprihvatljivi model. Teatar kao umjetnički izraz govorom, gestom, glumom, muzikom, zvukom i drugim sredstvima koja se neposredno prezentiraju publici može imati velikog uticaja, ne samo na odrastanje i oblikovanje ličnosti i karaktera djece koja će učestvovati u stvaranju i izvođenju predstava, već i na publiku pred kojom se ta predstava neposredno izvodi. Mišljenja smo da se uz pomoć i putem stvaralaštva djece za djecu i odrasle može uticati na jačanje javne svijesti šireg javnog mijenja.

Voditelji radionica su Alena Džebo Hećo, Jovana Milosavljević, Emir Fejzić, Slaven Vidak, Sanjin Arnautović, Staša Dukić, Deni Mešić i Nedim Džinović

Projekat je podržan od strane fondacije Kindersituazion, Njemačka

Galerija

Molimo sačekajte

Hvala za prijavu!