Dom mladih Thalia

Cilj:

Ponuditi djeci i mladima kvalitetan kulturno-socijalni život i usmjeriti razvoj djeteta ka društveno osviještenom i odgovornom pojedincu, ka humanijem društvu, društvu koje je utemeljeno na osnovnim ljudskim vrijednostima.

Ciljna skupina:

Djeca i omladina

Područje projektnih aktivnosti:

Sarajevo

Projekat Dom malih „THALIA“ nastao je iz potrebe da se djeci i mladima ponudi kvalitetniji kulturno-socijalni život, u cilju usmjeravanja razvoja djeteta ka društveno osviještenom i odgovornom pojedincu, ka humanijem društvu, društvu koje je utemeljeno na osnovnim ljudskim vrijednostima, društvu koje cijeni i prihvata drugog i drugačijeg i koje, njegujući bogatstvo različitosti tako svojestvenom Bosni i Hercegovini, suvereno učestvuje u stvaranju sretnije, mirnije i bogatije Evrope.

Proces stvaranja odgovornog i svjesnog pojedinca, a samim tim zdravijeg društva, počinje od najranije dobi – od djetinjstva. Svjesni činjenice da se Sarajevo i Bosna i Hercegovina nose sa sve većim problemom kršenja dječijih prava što se ogleda u porastu maloljetne delikvencije, zapostavljenosti djece, manjkom sportskih terena, kreativnih prostora za igru i učenje, odvažili smo se na kreiranje projekta pod nazivom Dom malih „THALIA“.

Kroz ovaj centar želimo razbiti predrasude i ujediniti bogatstvo različitosti kojim bi se Bosna i Hercegovina trebala ponositi. Dom malih „THALIA“ stvorio je prostor djeci da kažu šta misle, žele, o čemu sanjaju i u kakvom društvu žele da odrastaju, da imaju pravo na igru, da uče o sebi i drugima i da aktivno, kroz umjetnički izraz, javno iskazuju svoja mišljenja o svijetu oko njih.
„Thalia“ djeluje na principu kreativno – edukativnih radionica (dramskih, likovnih, sportskih i ekoloških), kreiranju predstava i manifestacija koje čine simbiozu stečenih znanja kroz radionice i ideje da se obilježe važni datumi iz oblasti ekologije i dječijih prava.

Projekat se implementira pod pokroviteljstvom Udruženja Bezdan Sprofondo i Udruženja dramskih umjetnika Altteatar.

Galerija

Molimo sačekajte

Hvala za prijavu!