image

HOćEMO L' VIŠE?

Datum premijere: 10-09-2020

Predstava „Hoćemo l' VIŠE?“ je nastala u okviru istoimenog projekta koji Altteatar provodi u devet lokalnih zajednica u BiH, sarađujući sa omladinskim organizacijama, aktivistima i aktivistkinjama.

Igraju: Alisa Čajić, Helena Vuković, Simonida Mandić, Hana Zrno, Adnan Goro, Kemal Rizvanović, Mak Čengić, Deni Mešić, Harun Ćehović

Predstava prikazuje probleme mladih u današnjem „iskvarenom“ sistemu i razbija stereotipe koji su prisutni u njihovoj svakodnevnici. Radnja se odvija u Domu kulture u jednom malom gradu čiju utihnulu scenu želi oživjeti grupa mladih ljudi. Ono što ih pomalo sputava u tome jeste činjenica da se u tom istom Domu kulture održava predizborna kampanja za nadolazeće izbore, te tako što im nameće mnogobrojne zadatke oko sređivanja sale, remeti ih u njihovom prvobitnom zadatku – postavljanju dramske predstave. Odlučni u tome da stanu u kraj iskorištavanju omladine od strane vlasti, svoju predstavu vode u smjeru revolucije. Mladoj autorici su kao inspiracija poslužile dramske radionice koje je Altteatar održao u 8 gradova Bosne i Hercegovine. Polaznici radionica su kroz glumu izražavali svoje stavove, zahtjeve i želje za promjenama u svojim lokalnim zajednicama, te skupa radili na rješavanju problema sa kojima se sva današnja omladina susreće. Upravo o tome govori Altteatrova nova predstava.

Režija: Admir Glamočak
Muzika: Merima Ključo
Autor: Džejna Hodžić
Scenski pokret: Emir Fejzić
Tehničko vodstvo: Irhad Hodžić
Igraju:

Alisa Čajić

Helena Vuković

Simonida Mandić

Hana Zrno

Adnan Goro

Kemal Rizvanović

Mak Čengić

Deni Mešić

Harun Ćehović