Predstave

Balkanski kvadrat kredom

Balkanski kvadrat kredom

Komad na satiričan i provokativan način postavlja važna pitanja zajednička mladima na Balkanu: kakva je njihova budućnost u rodnoj zemlji, može li ljubav platiti račune i unijeti smisao u svijet izokrenutih vrijednosti, te konačno - ostati ili otići?

Saznaj više
Hoćemo l' VIŠE?

Hoćemo l' VIŠE?

Predstava „Hoćemo l' VIŠE?“ je nastala u okviru istoimenog projekta koji Altteatar provodi u devet lokalnih zajednica u BiH, sarađujući sa omladinskim organizacijama, aktivistima i aktivistkinjama.

Saznaj više
Djevojčica sa šibicama

Djevojčica sa šibicama

Poznata Andersenova bajka u ovoj izvedbi naglašava temu nasilja u porodici, ekonomskog nasilja nad djecom, obespravljenosti na spokojno djetinjstvo i normalno razvijanje i odrastanje.

Saznaj više
Prah

Prah

Dramski tekst „Prah“ mađarskog autora György Spiró opisuje život na rubu materijalne i moralne egzistencije jedne „obične“ porodice.

Saznaj više
Priče starog tramvaja

Priče starog tramvaja

"Priče starog tramvaja” predstava je za djecu i mlade nastala iz želje da se ukaže na značaj različitih kultura koje su ostavile traga na razvoj grada Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Saznaj više
Klovnologija

Klovnologija

Kako ispričati jednu ekološku priču za djecu? Dugo smo o tome razmišljali. Baš dugo. Htjeli smo da bude zanimljivo i zabavno. I poput profesora Baltazara iznenada smo se dosjetili: Pozvat ćemo Kleberlija i Klema, dva čudesna klovna, eksperte klovnologije.

Saznaj više
Dame biraju

Dame biraju

Predstava tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje je li rješenje problema odlazak negdje drugo, ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život.

Saznaj više
Mali princ

Mali princ

Radu na ovoj predstavi predhodile su kreativne radionice u kojima su učestvovali mladi umjetnici koji su, svako na svoj način, istraživali značenja i simboliku ovog Egzyperijevog djela, te ih prevodili u scenske znakove i na jezik metafora.

Saznaj više
Molimo sačekajte

Hvala za prijavu!