Hoćemo l' VIŠE?

Datum premijere

10.09.2020

O predstavi:

Predstava „Hoćemo l' VIŠE?“ je nastala u okviru istoimenog projekta koji Altteatar provodi u devet lokalnih zajednica u BiH, sarađujući sa omladinskim organizacijama, aktivistima i aktivistkinjama.

Igraju:

Alisa Čajić, Helena Vuković, Simonida Mandić, Hana Zrno, Adnan Goro, Kemal Rizvanović, Mak Čengić, Deni Mešić, Harun Ćehović

Autor teksta

Džejna Hodžić

Režija

Admir Glamočak

Scenski pokret

Emir Fejzić

Muzika

Merima Ključo

Korepetitor

Irhad Hodžić

Predstava prikazuje probleme mladih u današnjem „iskvarenom“ sistemu i razbija stereotipe koji su prisutni u njihovoj svakodnevnici. Radnja se odvija u Domu kulture u jednom malom gradu čiju utihnulu scenu želi oživjeti grupa mladih ljudi. Ono što ih pomalo sputava u tome jeste činjenica da se u tom istom Domu kulture održava predizborna kampanja za nadolazeće izbore, te tako što im nameće mnogobrojne zadatke oko sređivanja sale, remeti ih u njihovom prvobitnom zadatku – postavljanju dramske predstave. Odlučni u tome da stanu u kraj iskorištavanju omladine od strane vlasti,i svoju predstavu vode u smjeru revolucije. Mladoj autorici su kao inspiracija poslužile dramske radionice koje je Altteatar održao u 8 gradova Bosne i Hercegovine. Polaznici radionica su kroz glumu izražavali svoje stavove, zahtjeve i želje za promjenama u svojim lokalnim zajednicama, te skupa radili na rješavanju problema sa kojima se sva današnja omladina susreće.

Galerija

Molimo sačekajte

Hvala za prijavu!