News

Predstava ”Prah” humanitarnog karaktera

16.01.2021

Predstava ”Prah” humanitarnog karaktera

Predstava ”Prah” humanitarnog karaktera za stanovništvo pogođeno potresima u Hrvatskoj i BiH

21. januara u 19:30 sati na Teatarskoj sceni Jelićeva gledat ćemo predstavu ”Prah”, koja je rađena u CKM produkciji pod rediteljskom palicom Miralema Zubčevića i u kojoj glavne uloge igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban.

Ovaj put, izvedba ove maestralne duodrame bit će humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je stanovništvu pogođenom razornim potresima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U predstavi ‘’Prah’’ pratimo priču bračnog para koji se nalazi u vrtlogu života i nikako ne uspijeva uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Nedostaje im mnogo toga, a prvenstveno sredstava za život. Iznenada, dobivši na lotu, dolaze u nepoznatu situaciju kada svi problemi postaju rješivi..

Ulaznice po cijeni od 20 KM možete kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, na adresi Jelića 1. Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen, tako da svi oni koji neće biti u mogućnosti prisustvovati predstavi, a žele biti dio ove akcije, mogu simbolično kupiti ulaznice po cijeni od 10 KM i na taj način dati svoj doprinos.

Za dodatne dobrovoljne priloge bit će obezbijeđena kutija za donacije na ulazu u Veliku salu.

U teškim vremenima, velikodušna djela mogu okupiti naše zajednice, ublažiti nesreće i tuge, i time napraviti korak naprijed u izgradnji jačeg društva.

I ovaj put, kultura i umjetnost pričaju bitne ljudske priče, zato #PomozimoZajedno

Više informacija i rezervacije na telefone: +387 33 232 594, +387 33 232 595.

Tekst je preuzet sa https://centarkulture.ba/

Molimo sačekajte

Hvala za prijavu!