News

Gordana Boban - Nagrada za najbolju glumicu

23.11.2020

Gordana Boban - Nagrada za najbolju glumicu

Ovu sedmicu počinjemo sa sjajnim vijestima. Gordana Boban je odlukom stručnog žirija Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 12 osvojila nagradu za najbolju glumicu!

Lijepe vijesti stižu iz Banja Luke. Naša Gordana Boban je na Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET 12 osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u predstavi "Prah" u produkciji Altteatra i JU Centra za kulturu i mlade, uz sljedeće obrazloženje: "Svojim raskošnim spektrom sredstava, naročito u momentima preuzimanja dramske radnje, uspješno je vodila lik skromne domaćice iz predgrađa koja se svakodnevno trudi da održi porodicu na okupu. Igrajući ulogu dozvoljava sebi i euforična maštanja koja je konačno dovode do shvatanja istinske ljubavi."

Predstava "Prah" je u septembru ove godine imala čast gostovati na pomenutom festivalu. Glavni protagonista u predstavi pored Gordane Boban je glumački velikan Mirsad Tuka, dok režiju ove drame u kojoj, zbog komičnih situacija koje prate junake ipak ne fali smijeha, potpisuje Miralem Zubčević.

Molimo sačekajte

Hvala za prijavu!